NEWSHA Shopping Experience MAAR
met de NEWSHA Shopping Experience korting
OPTIONALES UPGRADE
Treatment Perfection
Treatment + Treatment Helfer für ein perfektes Ergebnis!
maar € 0,00 statt € 12,00
JETZT ENTDECKEN
OPTIONALES UPGRADE
Treatment Perfection
Treatment + Treatment Helfer für ein perfektes Ergebnis!
maar € 104,55 statt € 104,55
JETZT ENTDECKEN
OPTIONALES UPGRADE
Treatment Perfection
Treatment + Treatment Helfer für ein perfektes Ergebnis!
maar € 0,00 statt € 93,00
JETZT ENTDECKEN
OPTIONALES UPGRADE
Treatment Perfection
Treatment + Treatment Helfer für ein perfektes Ergebnis!
maar € 0,00 statt € 63,00
JETZT ENTDECKEN
Goede en slechte siliconen

Goede en slechte siliconen

Er worden voortdurend nieuwe ingrediënten ontdekt voor de samenstelling van moderne cosmetica. Twijfelachtige ingrediënten krijgen ook regelmatig kritiek - vaak terecht. Dit lot trof de eens aangeprezen siliconen, die veel klanten nu vermijden. Hierbij wordt over het hoofd gezien dat de nadelige nadelen alleen betrekking hebben op bepaalde varianten van de synthetische stof. Zonde, want hoogwaardige siliconen kunnen verzorgingsproducten zeker verrijken.

newsha-gute-schlechte-silikone-1

Synthetische allrounder met paardenvoet voor cosmetisch gebruik

Siliconen werden aan het begin van de 20e eeuw voor het eerst beschreven door chemici en ongeveer vier decennia later als industrieel product ontwikkeld. Elke vakman waardeert de uitvinding, waarmee snel verschillende nissen kunnen worden gevuld of ramen kunnen worden afgedicht. Dit voorkomt effectief het binnendringen van lucht of water. Cosmetische bedrijven volgden het aanvullend effect op toen ze siliconen aanprezen als een geheim wapen voor een gezonde haartextuur voor sommigen.

De resultaten op korte termijn zijn nog steeds overtuigend met dergelijke cosmetische artikelen, omdat het haar er gelijkmatiger en glanzender uitziet na het wassen met de shampoo. Het nadeel van conventionele varianten van het ingrediënt is dat ze niet in water oplosbaar zijn. Bij regelmatig gebruik ontstaat er een hardnekkige plastic coating die alleen de gezondheid van het haar simuleert. Tegelijkertijd verhindert de siliconenfilm echter dat belangrijke voedingsstoffen de haarvezels binnendringen en breidt het verzorgingstekort zich aanvankelijk ongemerkt uit.

NEWSHA's strategie: verban siliconen niet, kies ze zorgvuldig

De nadelen zijn dan ook schrijnend en de experts hebben gegrond alarm geslagen. In de vereenvoudigde rapporten werd echter over het hoofd gezien dat er veel siliconen zijn met verschillende eigenschappen. Varianten van eenvoudige kwaliteit, die zich alleen bezighouden met langdurige hechting en zorgvuldige afdichting, zijn eerder ongeschikt voor de productie van cosmetica. Toch houden sommige labels vast aan hun recepten, die kritiek waard zijn, ook al zijn er alternatieven.

newsha-gute-schlechte-silikone-2

Gedemoniseerde siliconen - wat zijn de kwaliteitsverschillen?

Complexere gestructureerde siliconen, waarvoor complexere fabricageprocessen nodig zijn, vullen oneffenheden naar wens op, maar kunnen tegelijkertijd worden uitgewassen. Op deze manier worden de negatieve bijwerkingen geëlimineerd en komen de voordelen weer in de schijnwerpers. Schade in de cuticula van het haar wordt tijdelijk gecompenseerd. Dit resulteert niet alleen in een gladde en glanzende textuur. Openingen in de zogenaamde cuticula worden gesloten, zodat de binnenste haarvezels worden beschermd tegen invloeden van buitenaf en niet verder worden aangetast. Hoogwaardige siliconen spelen een belangrijke rol in de overgangsfase, bijvoorbeeld wanneer regeneratieve zorgsystemen geleidelijk hun herstellende werking ontwikkelen. Geen enkele gerenommeerde cosmeticafabrikant kan er immers van uitgaan dat de gezondheid van natuurlijk haar zichzelf van de ene op de andere dag zal herstellen.

Professioneel gebruik van chemische stoffen

NEWSHA vertrouwt daarom bewust op de integratie van hoogwaardige en in water oplosbare siliconen wanneer dit zinvol is voor het verzorgingsdoel en de gezondheid van het haar. Daarom kunt u onze producten zonder aarzelen gebruiken en uzelf overtuigen van de voordelen van de recepten. Over het algemeen streven we een filosofie na die dicht bij de natuur staat en voldoet aan de eisen van ambitieuze kappers, in wiens salons schadelijke cosmetica geen enkele kans zou hebben. In sommige gevallen heeft de moderne chemie echter een voorsprong als het gaat om slimme oplossingen voor haarverzorging of het zorgvuldige gebruik van zeldzame plantaardige hulpbronnen. In dit geval maakt NEWSHA graag gebruik van wetenschappelijke vooruitgang om effectieve cosmetische lijnen te ontwikkelen.